Succesvol onderhandelen is de overtreffende trap in het verkoopproces.

Voor velen leidt dit tot slapeloze nachten als men beseft de volgende dag een onderhandeling aan te moeten gaan. We vinden het maar niks, de onzekerheid over de uitkomst en soms grote belangen zorgen voor de nodige spanning en frustraties. Men voelt zich onder druk gezet of komt al snel in een impasse terecht of mist het momentum, alle goede voornemens ten spijt. En vanzelfsprekend ligt het altijd aan die lastige tegenpartij. Zeg eens eerlijk?

Een gezamenlijk doel bereiken zorgt voor een duurzame relatie met uw klant.

De oplossing ligt in het eigen maken van doelgerichte inzichten en vaardigheden. Het eindresultaat moet zijn dat twee partijen tevreden uit de onderhandeling komen op basis van ”win-win”, echter wel zodanig dat door een professionele benadering het optimale resultaat wordt behaald. Vanuit een wederzijdse afhankelijkheid een gezamenlijk doel bereiken zorgt voor een duurzame relatie met uw klant. Ongeacht het niveau waar die onderhandeling op plaats vind.

Iedereen onderhandelt, en wel vaker dan u denkt!

Gedrag en wetmatigheden staan centraal tijdens de training “ succesvol onderhandelen”, tenslotte onderhandelt iedereen, en wel vaker dan u denkt! Als u kinderen hebt herkent u dit ongetwijfeld, die zijn er namelijk heel goed in!

Mindsuppliers Training zoomt in op dit proces, leert deelnemers situaties herkennen en valkuilen te vermijden en grip te krijgen op situaties die zich voor kunnen doen. Is dit moeilijk? Nee. Is dit pittig? Ja, het is topsport om net iets meer te winnen dan uw gesprekspartners. Echter wel zodanig dat die gesprekspartners nog steeds tevreden zijn met hun eigen resultaat en de relatie daardoor versterkt wordt.

De training succesvol onderhandelen bestaat uit twee dag en behandelt de volgende onderwerpen:

  • Onderhandelingsklimaat
  • Onderhandelingsstijlen
  • Psychologie van onderhandelen
  • Onderhandelingsmethodieken
  • Machtsmiddelen en machtsverhoudingen
  • De verschillende fasen en stappenplan
  • Minimum doelstelling versus maximaal resultaat
  • Cases en praktijksimulaties

Na deze training zijn deelnemers in staat onderhandelingen tot een succes te maken en meer resultaat te behalen.

Meer weten?

Bel mij terug