Nonverbaal en Empathisch Verkopen

 

Wat klanten met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen halen we naar boven tijdens de training Non verbal en empatisch verkopen.

Het vroegtijdig herkennen van Non-Verbale signalen helpt ondernemers en verkopers al in een vroeg stadium te anticiperen op datgene wat komen gaat. In deze training geven we specifieke aandacht aan het signaleren en het interpreteren van Non-verbale signalen. In de praktijk zal dit snel het wederzijds begrip en vertrouwen vergroten en daarmee ook de kans op resultaat als succes.

Van denken naar voelen

De meeste zakelijke gesprekken verlopen op basis van ratio. Maar wat als een gesprek op basis van rationele argumentatie dreigt vast te lopen? Een klant schakelt van denken naar gevoel en brengt daarmee onbewust een nieuwe dimensie aan. Tijdens de training Non-verbal en Empatisch Verkopen leer je conform te reageren en daarmee het rendement uit gesprekken te vergroten. Jijzelf en je medewerkers groeien tijdens deze module door van verkoper of vertegenwoordiger naar Sales Professional.

De training Non-verbal en Empathisch Verkopen bestaat uit vier dagdelen. Tijdens de ochtend op de eerste dag doen je medewerkers een examen. Het bestaat uit schriftelijk gedeelte met daarin 24 open vragen en een praktisch gedeelte bestaande uit een finale rollenspel. Na het welslagen van dit assessment behalen deelnemers de titel Sales Professional.

Je ontvangt een certificaat als bewijs van succesvolle deelname en blijvende herinnering.

Verkooptraining Sales Pro V “Non-verbal”

Verkooptraining “Non-verbal en Empathisch Verkopen”

Bel mij terug